21.10.11

Õunakoogi retsept

Õunamahl ja õunakook on sügise lahutamatud kaaslased. Traditsioonilised koostisosad ikka kaneel, õun ja vanilje. Küpsetamisalusena ikka valdavalt plaat.

Olen katsetanud mitmeid õunakoogi retsepte. Pidama olen jäänud http://www.toidutare.ee/ lehelt leitud variandi juurde - Pariisi õunakook. Maitsev, mahlane ja kättesaadavate koostisainetga. Seda söövad hea meelega ka lapsed, sõrmedki limpsitakse üle!








Taigen:
1,5 dl  jahu
1 dl suhkrut
1 dl piima
3 muna
1 spl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 spl õli
800 gr õunu

Kate:
1 muna
0,75 dl suhkrut
50 gr võid

  • Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga.
  • Kuumuta ahi 200 kraadini.
  • Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa muna, õli ja piim.
  • Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
  • Küpseta ahjus 25-40 minutit.
  • Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile.
  • Küpseta veel 10 minutit.
  • Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri vanilje kastme või jäätisega.


Näm-näm!
  

No comments:

Post a Comment