Õunamahl ja õunakook on sügise lahutamatud kaaslased. Traditsioonilised koostisosad ikka kaneel, õun ja vanilje. Küpsetamisalusena ikka valdavalt plaat.
Olen katsetanud mitmeid õunakoogi retsepte. Pidama olen jäänud http://www.toidutare.ee/ lehelt leitud variandi juurde - Pariisi õunakook. Maitsev, mahlane ja kättesaadavate koostisainetga. Seda söövad hea meelega ka lapsed, sõrmedki limpsitakse üle!
Taigen:
1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 dl piima
3 muna
1 spl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut3 spl õli
800 gr õunu
Kate:
1 muna
0,75 dl suhkrut
50 gr võid
- Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga.
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa muna, õli ja piim.
- Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi.
- Küpseta ahjus 25-40 minutit.
- Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile.
- Küpseta veel 10 minutit.
- Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri vanilje kastme või jäätisega.
Näm-näm! |
No comments:
Post a Comment