1.3.12

Ahjujuust, seltskonna näljakustutaja

Lihtne, kiire ja ülimõnus! Ei saa mainimata jätta selle rikkalikku kalorisisaldust aga eks siis tuleb järgmine päev püksirihma pingutada! Või jõusaalis pikem ring teha :D

 
Retsepti nägin hommikuses kokasaates, proovisin veel sama nädalavahetus järgi. Niipalju peaks mainima, et juustuga on lihtne üle pakkuda - samas ei ole sellel toidul enam vunki kui see maha jahtub. Ja lisaks on see ikkagi põhitoidu eelrooaks, nii et seda peaks olema parasjagu.

 
Vaja läheb:
  • Brie valgehallitusjuustu kera või juustu sektoreid (kolmnurka) vastavalt sööjate arvule. Mina arvestasin 1 sektori 2 inimese kohta;
  • Kõrvits - kooritud ja tükeldatud, kogus vastavalt soovile ja ahjuvormi suurusele;
  • Küüslauk - vastavalt soovile;
  • Ciabatta (tumedam) - kasutasin rukki kukleid, usun et efekt tuli sama;
  • Vinnutatud sinki (toorsuitsu sink) - seekord panin selle asemele kodust peekoni, ajas asja ära küll;
  • Maitsestamiseks tüümiani ja oliivõli - värske ürt oleks parem aga kui võtta pole, siis käib ka kuivatatud; oliivõli pealt ei tasuks koonerdada.
  • Soola ja pipart.

 
Kuna mina Brie juustukera poest ei leidnud, kasutasin iga inimese kohta 1 kolmnurka. Kolmnurga kasutamisel tuleb eelistada koorikuga varianti, vastasel juhul valgub juust ahjus laiali ja toit ei näe nii efektne välja.

 

 

 
Toidu valmistamiseks aseta juust ahjuvormi keskele, laota ümber tükeldatud kõrvitsa tükid, murendatud sai, küüslauguküüned ja sink. Puista juustule tüümiani ja nirista peale oliivõli. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 20 min.

 
Tõsta toit koos ahjuvormiga lauale, lõika juustu koorik sektoriteks ja ava sektorid seest väljapoole. Sööjad saavad sõrmede või kahvliga lisandi võtta ja seda ahjus ülessulanud juustukera sisse kasta. Ülimõnus suupiste!

 

No comments:

Post a Comment