Tegemist inglise magustoiduga, ettevaatust - tapvalt hea! Leidsin selle retsepti kuskilt-ei tea-kust aga fakt on see, et selle valmistamiseks hakkasin talveks rabarberit ja maasikaid külmutama. See on magustoit täpselt minu maitsele: hapukas-magus ja eestlaste maitsemeeltele tuttav. Ingver annab juurde särtsu ja segu podiseb mõnusalt kleepuvaks. Ja appi kui hästi see veel lõhnab, mmmmm! Jube hästi maitseb koos jäätisega.
Vaja läheb:
- 5 rabarberit
- 400 g maasikaid
- 1 pöidlasuurune tükk ingverit
- tuhksuhkrut
- 40 g vett
- 200 g jahu
- 125 g võid
- 125 g Demerara suhkrut
- vaniljejäätist
Tee nii:
- Koori ja tükelda rabarber. Lõika maasikad pikuti sektoriteks. Koori ja peenesta ingver.
- Lao tükeldatud koostisosad keraamilisse nõusse või paraja suurusega kausikestesse. Lisa vett ja tuhksuhkrut. Jäta segu 15 min tahenema.
- Samal ajal sega kokku puru: lisa jahu sisse tükeldatud külm või ja suhkur. Mudi näppude vahel purutaoliseks massiks.
- Puista puru rabarberi-maasika-ingveri segule.
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Küpseta 40-45 min. Segu on valmis kui see podiseb ja on pealt kuldpruun.
- Tõsta nõu ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Serveeri koos kuulikese vaniljejäätisega.
Mmm, viib keele alla! |
No comments:
Post a Comment