31.10.11

Rabarberi-maasika crumble



Tegemist inglise magustoiduga, ettevaatust - tapvalt hea! Leidsin selle retsepti kuskilt-ei tea-kust aga fakt on see, et selle valmistamiseks hakkasin talveks rabarberit ja maasikaid külmutama. See on magustoit täpselt minu maitsele: hapukas-magus ja eestlaste maitsemeeltele tuttav. Ingver annab juurde särtsu ja segu podiseb mõnusalt kleepuvaks. Ja appi kui hästi see veel lõhnab, mmmmm! Jube hästi maitseb koos jäätisega.


Vaja läheb:
  • 5 rabarberit
  • 400 g maasikaid
  • 1 pöidlasuurune tükk ingverit
  • tuhksuhkrut
  • 40 g vett
  • 200 g jahu
  • 125 g võid
  • 125 g Demerara suhkrut
  • vaniljejäätist
Rabarber ja maasikad võivad olla ka külmutatud.





Tee nii:
  • Koori ja tükelda rabarber. Lõika maasikad pikuti sektoriteks. Koori ja peenesta ingver.
  • Lao tükeldatud koostisosad keraamilisse nõusse või paraja suurusega kausikestesse. Lisa vett ja tuhksuhkrut. Jäta segu 15 min tahenema.
  • Samal ajal sega kokku puru: lisa jahu sisse tükeldatud külm või ja suhkur. Mudi näppude vahel purutaoliseks massiks.
  • Puista puru rabarberi-maasika-ingveri segule.
  • Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Küpseta 40-45 min. Segu on valmis kui see podiseb ja on pealt kuldpruun.
  • Tõsta nõu ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Serveeri koos kuulikese vaniljejäätisega.

Mmm, viib keele alla!

No comments:

Post a Comment