5.11.11

Toiduakadeemia kokkamised

Avastasin enda jaoks Toiduakadeemia umbes 2 aastat tagasi. Nagu nimest aimata võib on see koht kus õpitakse süüa tegema aga mitte ainult. Olen osalenud enamusel nende avatud koolitustel ja lisaks oma pundiga grillimiskoolitusel ja nüüd oktoobri lõpus ka sünnipäevaühiskokkamisel. Lisaks kokaoskuse taseme tõstmisele kohtab seal toredaid inimesi ja loomulikult on ühiste huvidega inimeste seltskonnas alati meeldiv viibida - kasulik ja meeldiv ühekorraga!



Leivategu sai minul käppa Anneli Maksan käe all väga sujuvalt - ühtegi pätsi pole untsu läinud ja ka juuretis alati ''käima'' läinud. Oleks vaid aega mässata, küll siis küpsetaks ja küpsetaks! Lisaks olen seal läbinud ka Thai, sushi, kammkarbi, mereandide ja Koržetsi kalakoolituse. Võin kinnitada, et koolitused ei eelda erilisi teadmisi ega oskusi - neid lähed ise sinna omandama. Nii, et kes on olnud kahevahel, kas minna või mitte, minge kindlasti. Kui muud ei saa, siis vähemalt suurel hulgal omatehtud toitu maitsta ja kaasagi võtta. Jah need koolitused lõpevad seal alati lookas laua taga. Kõige ''hullem'' ülesöömine esines sushi koolitusel: ma ei suuda siiani sellest toibuda :D

Möödunud suvel sai ettekujutuse ka grillkoolitusest. Toiduakadeemial on nimelt oma terass ja suvel toimub koolitusi ka seal. Ülimõnus! Sealt pärineb ka üks ülimaitsev võte grillida veise maksa sibulaga ja banaane. Lisaks minu suve lemmik fooliumis küpsetatud lõhe ingveriga. Tasub proovida!

Hästi tehtud ise tehtud!

Kõik võivad kokata!
Viimane elamus on seotud sünnipäeva kokkamisega. Jah nii see ongi - kutsud külalised kokku ja lased neil toidu ise valmis teha. Ei mingit pliidiääres askeldamist, seal kus ise kaasa lööd, on see ainult lusti pärast. Väga mugav. Meie menüü koostamisel arvestati lastega - pikalt mõtlemata sidusime selle Itaalia köögiga. Käsitsi pasta tegemine ja kanneloonid, loomaliha filee smoorimine ja tiramisu on ju klassika. Ja kokkuvõttes maitsev ka ja kui veel keegi suutis oma kulinaarseid oskusi arendada on ju kõik supper hästi.


Pasta kuivatamise puu

No comments:

Post a Comment