Avastasin enda jaoks Toiduakadeemia umbes 2 aastat tagasi. Nagu nimest aimata võib on see koht kus õpitakse süüa tegema aga mitte ainult. Olen osalenud enamusel nende avatud koolitustel ja lisaks oma pundiga grillimiskoolitusel ja nüüd oktoobri lõpus ka sünnipäevaühiskokkamisel. Lisaks kokaoskuse taseme tõstmisele kohtab seal toredaid inimesi ja loomulikult on ühiste huvidega inimeste seltskonnas alati meeldiv viibida - kasulik ja meeldiv ühekorraga!
Leivategu sai minul käppa Anneli Maksan käe all väga sujuvalt - ühtegi pätsi pole untsu läinud ja ka juuretis alati ''käima'' läinud. Oleks vaid aega mässata, küll siis küpsetaks ja küpsetaks! Lisaks olen seal läbinud ka Thai, sushi, kammkarbi, mereandide ja Koržetsi kalakoolituse. Võin kinnitada, et koolitused ei eelda erilisi teadmisi ega oskusi - neid lähed ise sinna omandama. Nii, et kes on olnud kahevahel, kas minna või mitte, minge kindlasti. Kui muud ei saa, siis vähemalt suurel hulgal omatehtud toitu maitsta ja kaasagi võtta. Jah need koolitused lõpevad seal alati lookas laua taga. Kõige ''hullem'' ülesöömine esines sushi koolitusel: ma ei suuda siiani sellest toibuda :D
Möödunud suvel sai ettekujutuse ka grillkoolitusest. Toiduakadeemial on nimelt oma terass ja suvel toimub koolitusi ka seal. Ülimõnus! Sealt pärineb ka üks ülimaitsev võte grillida veise maksa sibulaga ja banaane. Lisaks minu suve lemmik fooliumis küpsetatud lõhe ingveriga. Tasub proovida!
Hästi tehtud ise tehtud! |
Kõik võivad kokata! |
Pasta kuivatamise puu |
No comments:
Post a Comment